Tasa-arvoisemman Suomen tarina

Created with Sketch. 5.12.2017
Created with Sketch.
Ylläpito

Jaa artikkeli Tasa-arvoisemman Suomen tarina sosiaalisessa mediassa

100-vuotiaan Suomen ja 80-vuotiaan Kelan kunniaksi halusimme pohtia, miten kehittyvä sosiaaliturva on vaikuttanut Suomeen ja suomalaisiin.

 

Itsenäisen Suomen sosiaaliturva on muotoutunut vuosikymmenten kuluessa pala kerrallaan. Nykyaikaisen hyvinvointivaltion rakentuminen alkoi vuoden 1922 köyhäinhoitolaista. Tulevina vuosikymmeninä valtio alkoi tarjota erilaisia tukia vanhuksille, lapsiperheille, sairastuneille, työttömille ja opiskelijoille. Samalla sosiaali- ja terveyspalvelut kehittyivät.

Kelan tutkijat äänestivät, mitkä ovat maamme historian sosiaaliturvauudistuksista kaikkein tärkeimmät. Näiden 10 uudistuksen merkitys on ollut suuri: ne ovat osaltaan tehneet suomalaisista tasa-arvoisempia, terveempiä, paremmin voivia ja vauraampia kuin ennen. Ilman niitä Suomi ei olisi se yhteiskunta, jollaisena sen nyt tunnemme.

 

 

 

 

100-vuotiaan Suomen ja 80-vuotiaan Kelan kunniaksi Kelan tutkijat äänestivät maamme historian 10 merkittävintä sosiaaliturvauudistusta. Tässä sarjassa pohdimme, miten ne ovat vaikuttaneet suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutustu myös aiempiin kirjoituksiin.